DetikForum

DetikForum (http://forum.detik.com/index.php)
-   Banyumas (http://forum.detik.com/forumdisplay.php?f=176)
-   -   (Mbanyumasan...Unik) Jeneng Daerah (http://forum.detik.com/showthread.php?t=28283)

INTROVERT 10th March 2008 15:20

(Mbanyumasan...Unik) Jeneng Daerah
 
Sing Ngerti jeneng daerah/desa sing unik neng seputaran Mbanyumasan ditulis bae. Tulis juga posisi daerahe neng ndi? Nek ngerti malah karo sejarahe kenangapa dijenengi kuwe?

INTROVERT 10th March 2008 15:31

tek awali.............
Kedungmaling......neng Jetis, Kemangkon, Purbalingga
sejarahe jere gemiyen maling/gentho padha ngumpule neng daerah kono, daerahe neng pinggir kali Klawing..........

makan_ati 10th March 2008 15:38

Inyong wis nggawe trit kang. Gagean diramekna...:devilish:

makan_ati 10th March 2008 15:38

Inyong wis nggawe trit kang. Gagean diramekna...:devilish:

INTROVERT 10th March 2008 15:42

Quote:

Originally Posted by makan_ati (Post 1417860)
Inyong wis nggawe trit kang. Gagean diramekna...:devilish:

ciep....tek tiliki ya.......:smoking:

makan_ati 10th March 2008 15:44

Gunung Simping daerahe nang Cilacap. Inyong ora ngerti kepriwe ceritane bisa dijenengi Gunung Simping. Perasaan dudu gunung tapi jenenge ana gununge.

Inyong tau diceritani nang guruku angger ndisit kuwe ana kancane sing arep kerja nang Cilacap. Dheweke dikon milih kerja nang gunung simping apa nang dayeuhluhur. Dikirane gunung simping kuwe ndesa (padahal kota mung jenenge bae ndesa). Akhire dheweke milih Dayeuhluhur (dikirane kota padahal ndesa).

INTROVERT 10th March 2008 15:57

Mewek......Neng Kalimanah, Purbalingga

Jere sejarahe, gemiyen angger ana wong sekang kota Purbalingga balike kewengen, angger lewat daerah kuwe, ana suara wong lagi nangis/mewek2.
Biasane nek krungu suara kuwe wonge dadi mlayu kewedinen

imagine 10th March 2008 15:58

asli, kiye anu ndoboz.. anu agi kesel kye..
nang purbalingga ana wilayah jenenge bancar. ban=roda, car=mobil. dadi, nang bancar akeh tukang tambal ban mobil....:getok::getok:

maseko 10th March 2008 16:43

Quote:

Originally Posted by imagine (Post 1418123)
asli, kiye anu ndoboz.. anu agi kesel kye..
nang purbalingga ana wilayah jenenge bancar. ban=roda, car=mobil. dadi, nang bancar akeh tukang tambal ban mobil....:getok::getok:

GUBRAAK.... kocak mbanget ... :lol:

nambahi kiyee Cilongok
CI = kali
Longok = ngintip

jerene gemiyen akeh wong doyan ngintip wong adus neng kali ...

makan_ati 10th March 2008 18:10

Absen sore...:cheers:


All times are GMT +8. The time now is 23:16.


Powered by vBulletin
Copyright © 2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.