DetikForum

DetikForum (http://forum.detik.com/index.php)
-   Bandung (http://forum.detik.com/forumdisplay.php?f=10)
-   -   antara V P F bagi orang Sunda.. (http://forum.detik.com/showthread.php?t=7605)

opickopick 6th December 2007 09:36

antara V P F bagi orang Sunda..
 
atos rahasia umum saenyana urang sunda eta susah ngabedakeun antara ngomong V, P jeung F jadi penulisanna sering rancu...
abdi pernah ningali ditukangen truk (plat garut) anu tulisanna (oFtimis) atawa anu jualan parfum di Jl. soekarno hatta anu plang namana (jualan FarPum) anu pi kaserieun anu ningali...
naha anjen sadayana pernah ningali anu sarua..???

herdianz 6th December 2007 09:40

ya begitulah sunda, hanya ada satu "P", seperti arab yang hanya ada "F" ...

mo vespa, mo fanta, jadinya tetep Pespa & Panta , xixixixi :D

soal penulisan kata, itu mah emang kagak paham ajah, sayah juga pernah lihat tulisan "Serpis Husus Pespa" :lol:

asgartea 6th December 2007 10:07

Enya eta salah sahiji paktor orang sunda diseungeurikeun mun keu ngobrol. :lol:
Sering ningali nu patukeur antara huruf p, f, jeung v, mah
Diantarana : Vermak Lepis :D

cep.otsmar1 6th December 2007 10:18

ah ieu mah atuh masalah keur kuring salama di pagawean...
jadi diledek wae ku babaturan,
Nya kusabab sok nel k relasi di luar negeri teteup we ari,F,P,V = P
Paling manehnah nanya: What? Pardon?

Over Qty : Oper Qty
Cover : Coper
Fax : Pax
dll.

dina hal ieu mah geus sebeuh we diledek..

Sakedeung nya rek lalajo heula TIPI (TV)....

geboy 6th December 2007 10:29

:lol: :lol: meuni ples pisan uy ngomomgkeun teh, kumaha atuda letahna geus ti kudrat janteun funteun nya ......... halah :getok:

cep.otsmar1 6th December 2007 10:45

No Froblemo....
yang penting bisa lalajo TIPI

Ulukutek Leunca 6th December 2007 11:18

teu sadayana urang sunda di geumbleungkeun V,f janten p...
margi rhoma irama mah sadaya p,V janten f :lol:

hishigi-mibu 6th December 2007 12:09

Quote:

Originally Posted by Ulukutek Leunca (Post 310027)
teu sadayana urang sunda di geumbleungkeun V,f janten p...
margi rhoma irama mah sadaya p,V janten f :lol:

naon contona tah kang leunca?

Ulukutek Leunca 6th December 2007 12:12

Quote:

Originally Posted by hishigi mibu (Post 310733)
naon contona tah kang leunca?

fara femirsa fecintha sonetha .....

cep.otsmar1 6th December 2007 12:14

Marieh... Kitah... Bersamah..samah...
Menyanyikanh.... Laguh.. Dangduth...


All times are GMT +8. The time now is 03:53.


Powered by vBulletin
Copyright © 2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.